Möt Maria i vår produktion

Det är dags för en ny intervju med en av våra medarbetare – den här gången möter vi Maria Andersson Lundberg som arbetar i vår produktion. Hur trivs hon hos oss på PrismaTibro, vad gör hon en vanlig dag och vad är det roligaste med jobbet? Allt detta och lite till får vi svar på i intervjun.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Det brukar börja med att jag kollar på datorn för att se om det har kommit in nya ordrar på Prisma Button, eftersom det är där jag är mest och jobbar. Utifrån det planerar jag sedan dagen beroende på vad det är för ordrar eller om jag har lödning som väntar på mig. 

Hur kom det sig att du började arbeta på PrismaTibro?
– Jag började som bemanning och hamnade här av en slump egentligen. Det jag fick veta i förväg var att det var ett jobb i Tibro med lödning och montering. En dag innan jag skulle börja fick jag reda på vilket företag det var. Men jag hamnade på ett bra ställe, så jag kan verkligen inte klaga.

Det låter som att du trivs ganska bra?
– Ja, det gör jag. Även om man har mycket att göra någon dag så har man alltid roligt med kollegorna. Vi hjälper varandra.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
– Jag gillar att ”pill-löda”. Det gör jag ganska mycket med mina kretskort. Sedan gillar jag att det är mycket variation. Visst – det är samma moment jag bygger – men det sker i olika steg. Jag gör aldrig samma moment två gånger efter varandra, utan det är många steg emellan. 

Visst är det så att det är lite rotation mellan produktfamiljerna?
– Ja, jag är både på Prisma Button och Prisma Daps, ibland hjälper jag även till på Prisma Light vid slutmontering eller med halvfabrikat. Det är ganska skönt att variera och att få lära sig nya moment. 

Hur behöver man vara som person för att jobba med det du gör?
– Man behöver klara av att dels jobba ihop med folk, men också att arbeta självständigt – att göra sin egen plan. Det är även viktigt att våga fråga om man inte vet hur man ska göra ett moment – att våga ta den sociala biten.

Det låter som att ni har bra teamwork i produktionen?
– Ja, det har vi absolut. Det behövs eftersom vi inte är så många. Vi frågar varandra och försöker lösa problemen som uppstår tillsammans om vi inte löser det själva. 

Hur har du utvecklats på företaget från att du började tills nu?
– Jag började på Prisma Light-delen och hade då hand om halvfabrikat. Jag gick sedan direkt från Prisma Light till att göra Prisma Daps och underlocken. Innan det hade jag lött ungefär 5 gånger i mitt liv, så i början tog det sin tid. Det tog mig ungefär två dagar att löda 100 underlock – nu kanske det tar 5 timmar. Samtidigt har jag nu fått mitt egna område att ta hand om: Prisma Button. Så jag har ju utvecklats från att göra mindre moment till att göra färdiga produkter som går ut till kund.

Vill du arbeta med oss?

Skicka in din ansökan genom att KLICKA HÄR.