Möt Mari som är ekonomichef på PrismaTibro

Det har blivit dags att lära känna ännu en medarbetare på PrismaTibro, ekonomichef Mari Nyström. Svar på frågor som: ”hur ser en vanlig dag ut”, ”vad är det roligaste med ditt jobb” och ”hur trivs du här” ska nu förmedlas genom detta inlägg. Så luta er tillbaka och unna er en trevlig lässtund!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Det är väldigt olika. Vissa dagar är det mest möten, andra dagar består av att sitta och titta rakt in i en Excel-fil. Nästa dag kan bestå av något helt annat – så det är mycket variation.

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
– Det roligaste är nog att det är så varierat. Jag tror att många tänker att mitt jobb innebär att man gör samma sak hela tiden, men så är det inte. Jag gör olika saker hela tiden. De övergripande bitarna är det som är allra roligast att arbeta med, sådant som gäller företaget som helhet. Att bara sitta och knappa siffror är väl kanske inte det roligaste alltid.

Vad har du för utmaningar?
– Tiden är nog den största utmaningen, att hinna med allt. Jobbet består till stor del av att lösa problem som uppstår löpande. Man vill göra så mycket, men man hinner inte riktigt med allting. 

Hur trivs du här?
– Jag trivs jättebra. Det är väldigt trevliga kollegor. Just det här med att det är flexibelt med tider också, det hjälper mig väldigt mycket i vardagen. 

Vad har du för bakgrund innan ditt jobb här?
– Jag har en magister i ekonomi med inriktning mot management och ledarskap, och en kandidat i redovisning. Innan jag kom till PrismaTibro hade jag även jobbat som revisor i 9 år. 

Varför valde du att utbilda dig inom ekonomi?
– Jag visste inte riktigt vad jag ville göra. När jag valde gymnasielinje tänkte jag att ekonomi är något man alltid kan ha nytta av. Sedan fortsatte jag bara på den linjen. När man väl började studera insåg man att ekonomi är väldigt brett och att alla möjligheter finns. Och det finns alltid jobb. 

Hur behöver man vara som person för att jobba med det du gör?
– Noggrann och strukturerad skulle jag säga är bra egenskaper att ha.