Möt Hanna som är ljusdesigner på PrismaTibro

På PrismaTibro jobbar två ljusdesigner. En av dem är Hanna Bjurström, som vi nu får möjlighet att lära känna lite bättre. Hur är det att arbeta som ljusdesigner och varför valde Hanna just PrismaTibro till sin arbetsplats? Svaren på detta finner du nedan.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
– Dels arbetar jag med att göra ljusberäkningar och ge rådgivning i frågor som rör ljus och belysning, men jag arbetar även med försäljning, offerter, prislistor och orderläggning på flera av våra produkter.

Hur trivs du här?
– Jag trivs bra. Vi har en fin gemenskap och team-känsla på företaget.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det roligaste är att få arbeta med frågor kring ljus och belysning. Just nu arbetar jag mycket med att undersöka hur ljus kan påverka olika biologiska och ekologiska processer. Något som jag tycker är väldigt intressant!

Vad har du för bakgrund innan detta?
– Jag har gått en högskoleutbildning i ljusdesign på Tekniska Högskolan i Jönköping.

Hur kom det sig att du började jobba här?
– Jag är uppvuxen i Tibro och var bekant med PrismaTibro sedan tidigare. När jag tog examen tipsade utbildningen om att PrismaTibro sökte en ljusdesigner och jag visste direkt att jag ville söka tjänsten.

Hur behöver man vara som person för att jobba med det du gör, tror du?
– Det är bra att vara nyfiken och ha ett genuint intresse för ljus och belysning. Nyfikenheten blir en drivkraft för att hitta nya kreativa lösningar!

Hur har du utvecklats på företaget?
– Jag har fått testa på en mängd olika arbetsuppgifter då jag arbetar med flera av våra olika produktgrupper. Jag har även genom företaget fått gå olika utbildningar i ämnen som jag velat lära mig mer om.

Vad är det bästa med PrismaTibro?
– Människorna som arbetar här.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Just nu förbereder jag mig för ett nytt kapitel då livet får en ny huvudperson i september.

Med det vill vi på PrismaTibro också passa på att gratulera Hanna och önska henne lycka till med de nya utmaningar som väntar.