Prisma Light Elton finns i RAL7035

Mer än bara standard: Färgen på Prisma Light Eltons chassi är RAL7024 som standard. Många blir förvånade när vi säger att vi kan erbjuda fler färger än så. Den färgen som de flesta frågar efter utöver standard är *trumvirvel*… RAL7035. 

Backa bandet… vad är RAL?

Sedan när började man skilja på färger med hjälp av siffror i stället för bokstäver? Sedan 1925, är det korta svaret. Det längre svaret innefattar en beskrivning av RAL, som är ett europeiskt färgmatchningssystem. Systemet skapades för att på ett enkelt sätt kunna visa olika färger. Till en början var det bara 40 färger – men nu innefattas nästan 200 (!) färger i vad som idag kallas för RAL Classic. RAL är standard när man väljer färger inom byggnation och industri. 

På ren svenska

RAL7035 är en ljusare grå i jämförelse med RAL7024. Vill man åstadkomma en mer traditionell känsla på sin gatubelysning – ja, då är RAL7035 det självklara valet. 

I anslutning till övergångsställen är det ett annat av våra alternativ som är populärt. Den färgen heter RAL5017, men brukar kallas för Trafikblå. Är du är osäker på vilken färg som passar bäst för just ditt område? Varmt välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig vidare.
KLICKA HÄR för att kontakta säljare Prisma Light.