Välj hållbar gatubelysning, välj Prisma Light

Sedan vi började med gatubelysning för 15 år sedan har utvecklingen av LED och energieffektivitet gått fort. Idag pratas det dessutom mycket om vilken påverkan ljus har på djur och människor. Man diskuterar närvarostyrning, färgtemperaturer och human centric lighting – hur olika typer av ljus har olika effekter för människor under olika tider på dygnet. 

Så mycket energi kan du spara

Bara genom att byta ut vår tidigaste generation Prisma Light Eliott 1 till den nuvarande, Prisma Light Eliott 4, kan du spara upp till 90% energi. Tekniken har utvecklats enormt de senaste åren och det krävs inte lika många watt för att belysa ett område idag som det gjorde tidigare.

Energibesparingen maximeras genom närvarostyrning, där vi tillhandahåller tre olika noder:

  • Lumawise Motion Sensor
  • Comlight
  • Citygrid

Tack vare olika noder kan vi tillgodose de flesta kunders behov. För den som vill ha styrningen inbyggd direkt i armaturen erbjuder vi även en sådan lösning. 

Nyhet på gång

För att ännu mer ta hänsyn till ekologi och de nattlevande djuren har vi tagit fram en ny lösning, som just nu testas i två kommuner i Skaraborg. Mer information om detta kommer i framtiden – så håll utkik.