Därför är farthindret Flexibump så uppskattat

Flexibump är ett effektivt och flyttbart farthinder som ökar tryggheten och sänker hastigheten i samfälligheten.
Farthindret passar lika bra på asfaltsväg som på grusväg och kommer i två olika längder: 240 och 80 cm.
Marknadens längsta garanti på 10 år och en montering som kan utföras utan tekniska förkunskaper gör Flexibump till ett tryggt val för samfälligheten.

Flexibump – Farthindret som flexar

Montering och användning

Flexibump kan monteras både på grusväg och asfaltsväg med hjälp av medföljande fastjärn. Farthinder bör generellt sätt placeras på vägar där risken för en olycka eller obehaget från trafiken är som störst. I samfälligheter kan det till exempel vara i närheten av korsningar, utfarter, parkeringar, lekparker eller raksträckor. Välj ut en plats där farthindret syns tydligt, och placera ut sektionerna löst. Förankra fastjärnen i varje sektion med hjälp av en liten slägga. Se till att fästjärnen slås ned ordentligt i gummit, så att de inte sticker upp. Efterslå fastjärnen efter kortare tids användning.

För att varna trafikanterna i god tid och ge dem goda förutsättningar att sänka hastigheten rekommenderar vi att man använder skylten A9 (varning för farthinder). Utmärkning av farthindren med sidomarkeringar är lämpligt, eftersom dessa förtydligar farthindret.

Flexibump demonteras med fördel inför vintern för att underlätta plogning, men kan sitta kvar även vintertid. Placera då gärna ut snöstakar för att markera farthindrets placering.

Regler för farthinder

För att få montera ett farthinder behövs bara ett tillstånd från markägaren, vilket oftast är samfälligheten där medlemmarna äger vägen gemensamt. I andra fall kan det vara kommunen som äger vägen, och då ansöker man om tillstånd hos kommunen.

Hållbarhet

Flexibump erbjuder marknadens bästa garanti på hela 10 år! Sedan 2023 tillverkas Flexibump dessutom i ett nytt ekologiskt specialgummi för att garantera alla våra kunder ett gediget arbete med hållbarhet och en produkt som kommer att hålla länge. Det kan vara tryggt att känna till att Flexibump har godkänts av Byggvarubedömningen – en bedömning som görs utifrån produktens kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och social påverkan i leverantörskedjan.

Frågor eller funderingar?

Varmt välkommen att kontakta oss genom formuläret nedan.