Mello spelas vid övergångsställen

Trafikkontoret har som ett led för att lyfta fram Stockholm som musikstad i samband med Eurovision Song Contest 2016 installerat musik vid sex signalreglerande övergångsställen kring Kungsträdgården.
Det vanliga tick-tick-tick-ljudet ersätts med remix av Loreens låt Euphoria och Måns Zelmerlöws Heroes som är de två senaste svenska vinnarna av Eurovision Song Contest.

Projektet är unikt för Stockholm Stad: Herr Gårman blir Herr-Går-Hero-och-Euphoria.
– Trafikkontoret vill på det här sättet vara med och bidra till den feststämning som kommer att råda under Eurovision Song Contest. Det är första gången ett sådant försök görs där musik kombineras med det vanliga tickandet i lådorna. Projektet har blivit möjligt tack vare ett samarbete med ljudkonstnären Håkan Lidbo och Prisma Tibro, Sweden, säger Henrik Axelsson, Enhetschef Trafikkontoret i Stockholms stad

VÄNTA under Euphoria – GÅ till Heroes

Sex signalreglerande övergångsställen har fått en helt ny ljudfil som synkar med det tickljud som den normalt spelar. När man väntar vid röd gubbe spelas ”Euphoria” synkat med 60 tick i minuten, när det blir grönt och man får gå spelas ”Heroes” synkat med 600 tick i minuten. Musiken spelas dessutom med tickljud.

De melodiösa övergångsställena finns på följande ställen

  • Skeppsbron-Slottsbacken
  • Skeppsbron-Strömbron
  • Kungsträdgårdsgatan- Strömgatan
  • Kungsträdgårdsgatan- Hamngatan
  • Hamngatan vid hållplats Kungsträdgården
  • Hamngatan vid Norrmalmstorg

Projektet är tillsammans med flera andra installationer och evenemang helt unikt för Stockholm.
Projektet kommer att pågå under Eurovisionveckorna och därefter kommer tryckknappslådorna att återfå sitt normala tickande ljud.

Välkommen!

Varmt välkommen att höra av dig med frågor, offertförfrågan – och så klart: order.
KONTAKTA Sonja, säljare Sverige

BILDER
Loreen – fotograf Annika Aschberg
Måns ZelmerlöwPressbild