Många elljusspår runt om i landet har kvar sin gamla belysning som allt som oftast monterades på 70-talet. Ofta var det begagnad belysning redan då.
Det finns många varianter på hur belysningen ordnas på denna typ av anläggningar.
Anledningen till att det är som det är skiftar.
Det är enkelt att förstå utmaningen:
Svårt att veta om någon och i så fall när någon kan behöva belysning.
Alla vill undvika att bränna energi på belysning när det egentligen bara är vilda djur som ser den och just dom uppskattar det inte alltid särskilt mycket.

Jag nämner tre varianter som vi ofta hör talas om och hur vår lösning med Prisma Eliott löser uppgiften. Prisma Eliott, gatubelysning, vägbelysning med smarta funktioner så som fjärrkontroll, Prisma nattljus och närvarostyrning.
Även då man väljer den allra enklaste modellen, Prisma Eliott Constant, så spara man stora mängder energi och får dessutom ett fantastiskt bra ljus jämfört med andra tekniker – som t ex kvicksilver, högtrycksnatrium.

Då och då?

Varannan tänd och varannan släckt?
Eller kanske mellan vissa tider.
Prisma Eliott Remote kräver ca 90% mindre energi än traditionell kvicksilver och 60% mindre energi än högtrycksnatrium. Dessutom kan man med fjärrkontroll ändra inställningarna:
1. Effekten justeras steglöst i steg om 1 Watt.
2. Prisma Nattljus ger möjlighet till sänkning eller höjning av effekten en period per dygn.

Inte alls

Kanske har belysningen gett upp helt eller delvis och det är för kostsamt att renovera mera.
Eller så kräver den ljuskällor som inte längre finns tillgängliga på marknaden.
Hyr belysning av oss. Vi vågar lova att du kommer att bli överraskad över upplägget som ger bekymmersfri belysning under hela hyresperioden.

Tidur ger ljus

En smart lösning som ofta funkar fint.
Om det är önskan kan vi erbjuda
Antingen:
”Plusmeny” i form av att kombinera Prisma Eliott Constant med en annan produkt i vårt sortiment: Prisma Daps. Prisma Daps sköter ”ström på” och ger dessutom gärna talad information till besökaren. Används idag på skateparker.
Eller:
Prisma Eliott Detect – som ger (extra) ljus vid närvaro. Inställningarna för hur Prisma Eliott Detect ska uppföra sig ändras genom ett telefonsamtal. På köpet får man automatisk ronderna – anläggningen talar om ifall något inte funkar som det ska eller ”bara” meddelar förbrukning, antal besökare etc med mera.

Vi är redo

Jag och mina kollegor på Prisma Tibro är redo att hjälpa till att finna kreativa lösningar.
Tillsammans tar vi reda på vilka behov och önskemål som finns och så hjälps vi åt att hitta den bästa lösningen för er anläggning.
VÄLKOMMEN!
Malin Buss, produktansvarig Prisma Light