10 år

Det har hunnit passera 10 år sedan vi lanserade vår första led-armatur.
En modell, en egen produkt, utvecklad och producerad i Tibro.
Den fick kort och gott namnet Eliott.
Senare när vi valde att ge mer kompletta namn på alla våra vår produktfamiljer och insåg att det troligen kommer fler armaturmodeller så kompletterade vi namnet så att det sin sin fulla längd lyder: Prisma Light Eliott 3-16.

Samtliga produktfamiljer

Kundträffar

För att nå många och samtidigt göra det på ett personligt sätt valde vi att samla till kundträff.
Vår första kundträff i december 2010 samlade 45 personer varav några rest lång i snöovädret.
Det har blivit många kundträffar sedan dess och har visat sig vara ett uppskattat sätt att informera och informeras, umgås och dela erfarenheter.
Vi är alltid öppna för att mötas. Platsen kan vara ett konferensrum, i vår produktion eller i ett motionsspår. Vi är flexibla.

Tveksamhet och snabba beslut

PrismaTibro var med tidigt och vi upplevde att många kommuner från början var lite fundersamma (läs: tveksamma) till led-tekniken.
Idag har vi +80 000 led-armturer installerade och idag vet alla att det är led-teknik som gäller. Led är tekniken som klarar påfrestningarna och som erbjuder både möjligheter och stora energibesparingar.

Framkant

Vi är fortfarande det lilla företaget som med goda resurser och förser marknaden med kvalitativa led-armaturer som har smarta funktioner. DALI, SR, Nema, Remote är bara några av alla nya begrepp inom styrning och kontroll av belysning.
Vi känner till dom.
Behärskar dom.
Levererar.

Styrning innan det fanns, typ

Redan tidigt kom förfrågan från Tekniska Verken Linköping om vi kunde utrusta Prisma Light Eliott med styrning.
Det kunde vi.
Det som inleddes då har vi fortsatt utveckla till en palett med möjligheter idag och utvecklingen fortsätter.

Flest i Danmark

Idag är vi det företag som har flest installerade led-armaturer med Detect (närvarostyrning) i Danmark med trådlös radiokommunikation.
Vi utvecklas ständigt Vår utvecklingsavdelning har haft en spännande resa under dessa 10 år.
Resultatet kan ses i en hel familj med modeller för utomhusbelysning för allt från mysbelysning till motorvägsbelysning.

Ljusberäkning

Från att för 10 år sedan inte veta vad en ljusberäkning är levererar vi idag marknadens bästa ljusberäkningar som inte bara ger tillförlitliga siffror utan även ger en tydlig bild av hur installationen kommer att ge rätt ljusdistribution.

Härifrån till framtiden

Vi ska fortsätta vara det tillverkande företag som kan ge våra kunder en snabb leverans med produkter som tål att jämföras att utöka vår produktportfölj med fler snyggt designade armaturer att utveckla modeller och funktioner som våra kunder efterfrågar och undvika att gå vilse i teknikskogen.

Värdegrund

I det dagliga, i ord och i handlingar, arbeta på sådant sätt att vi uppfattas som en Attraktiv Arbetsplats.
Med Attraktiv Arbetsplats menas där alla intressenter – kunder, leverantörer, medarbetare, ägare, samhälle/myndighet– fungerar tillsammans på sådant sätt att de produkter och tjänster som produceras blir till full belåtenhet för alla inblandade.
Vi tror på alla människors lika värde:
Vi ska behandla vår nästa såsom vi själva vill bli behandlade.

Pelle Bäckrud
VD